Ravens-Bengals meccsértékelő

Vége, sikerült, szeretett hollóink ismét kiharcolták a playoff szereplés jogát tegnap este, egy könnyed 38-3-as arányú győzelemmel a csoport rivális Bengals otthonában. Ahogy azt kell egy ilyen kiélezett szituációban, a Ravens dominált a pálya mindkét végén, így egy percig sem lehetett kérdés a találkozó végkimenetele. Ezzel 11-5-re módosult a 2020-as alapszakasz mérlegünk, és az est későbbi szakaszában az is kiderült, hogy jövő héten szintén vasárnap a Titans lesz a következő ellenfél, ami már jóval nehezebb falatnak ígérkezik. Na de ne szaladjunk ennyire előre, vegyük picit górcső alá a tegnapi derbit. Az a nagyon hálás helyzet állt elő, hogy jelen esetben csak pozitívumokat tudok hozni (istenem, de vártam már egy ilyen meccset). De azért zárójelben megjegyezném, hogy az egy nem éppen tetszetős dolog mégis csak akadt, méghozzá az a 6 ismét teljesen felesleges büntetés, mellyel azért sikerült visszavetni néha a lendületet (főleg a védelemben). Ezt leszámítva tényleg csak vállveregetések érkeznek:

Pozitívumok:

1. Lehengerlő támadójáték

    Ahogy azt vártam, a futás dominált végig a találkozó során, de nagyon szép hosszú átadásokat is láthattunk, melyeket most biztos kézzel vadásztak le elkapóink. Brown végre kezdi bizonyítani, hogy lehet rá számítani, és Boykin is egyre jobban néz ki (ha visszaemlékszünk, szezon elején még az útvonalait sem tudta pontosan megfutni). Lamar valóban hozzá tudta tenni azt a pluszt akár olvasás, akár bevállalós menekülés-megiramodás kombókban, melyet előzetesen vártunk tőle. A 404 futott yard nagyon beszédes adat, ezt leginkább a Dobbins-Gus-Lamar trió számai tolták meg. Dobbins lenyűgöző volt ismét, óriási fogás lehet hosszútávon a csapatnak, ha fent tudja tartani ezt a motivált, erőtől és lelkesedéstől duzzadó hozzáállását. A végén Huntley is szerephez jutott, bár egyetlen passzkísérletet jegyzett csupán, de az legalább sikeres volt, ha a futásai többségében nem is.

2. Végre megérkezett a védelem is

    Igaz nem túl kedvező a pass rushra nézve, hogy nem sikerült egy zsákot sem összeszorgoskodniuk, de Judon és Bowser nagyon szépen vette ki a részét a futójátékok elfojtásából. Queen is nagyon magabiztosan játszott, de leginkább a defensive back alakulat teljesítménye volt, ami meggyőzött. Ez a sokat szidalmazott csapatrész most végre megint szezon eleji fényében tündökölt, gyakorlatilag egyetlen nagyobb playt engedtek a bengáliaknak, de Humphrey magát nem kímélve jó pár yardon keresztül kergetve a hazai támadót végül megakadályozta a TD-t. Peters már csak Peters marad, jött rá ismét egy teljesen felesleges DPI flag, de gondolt egyet, és javítva hibáját közvetlenül a következő playben szerzett egy labdát. Később ez egy szépen olvasott játék után Chuck Clarknak is sikerült. A védőfal tette a dolgát, ha befutott volna 2-3 sack teljesen kimaxolt lett volna defense szempontból is a mérkőzés.

Ti hogy láttátok? Ilyen játékkal meg lehet fogni a Titanst vasárnap? Tud még javulni bármelyik csapategység, vagy ez a plafon?

-Maszi-