Ravens-Titans beharangozó (wild-card round)

Január második hétvégéje már fokozott izgalmakat tartogat minden NFL rajongó számára, hiszen kezdetét vette a 2020-as szezon rájátszása. Érdekesen hathat, de a covid helyzet miatt rengeteg mérkőzés csúszik át az újesztendőre. Tegnap már három csörte megrendezésre is került, ma pedig szintén 3 felvonásban fog előlépni 1-1 továbbjutó a wild card körből. Minket természetesen leginkább a Ravens-Titans összecsapás fog érdekelni. Tavaly nem születtek túl kedves, dédelgetni való emlékek arról a derbiről, mikor a titánokkal viaskodtak szeretett hollóink az alapszakaszt követően. Most nem számít akkora torony magas esélyesnek a Ravens, mint akkor, de azért a fogadóirodák és a szaktudorok többsége 3 pontos favoritként hozza ki a hollókat a meccs előtti okoskodások során. Érdekes, hajtós, piszok kemény összecsapásra számítok a nagyobb tét miatt, egészen biztos, hogy mindkét gárda motivációtól duzzadva fog ma felfutni a gyepre. Ismét három szegmenst vennék górcső alá a beharangozóban, melyek a következők:

1. Meg tudjuk állítani Derrick Henryt?

    A Titans méregfoga gyakorlatilag egész szezonban a 2016-os második körös futó volt, eszméletlen mennyit használták a támadások során (378 alkalommal kezdett labdacipelésbe, nálunk a 3 tagú Ingram-Gus-Dobbins rotáció együttesen nem iramodott meg ennyiszer). Henry robbanékonyságán, motiváltságán és nem utolsó sorban testi épségén sem lehetett észrevenni, hogy ez az egyértelmű „túlhasználás” bármilyen nyomot hagyott volna. Így biztosan nem a playoffban fog visszavenni a lendületből, komoly fejtörést okozva ezzel bármely ellenfélnek. A D-line most úgy érzem elég stabil ahhoz, hogy jól limitálja a hazaiak futószörnyét, akit inkább féltek az az LB sorunk. Queen egy igazi playmaker a védelemben, de azért csak rookie még a srác, kérdéses lesz, hogy fogja elbírni a rájátszás nyújtott plusz lelki és fizikai terhelést. A mellette ténykedő inside linebacker személye szituációtól függően változik, de bevallom, nem nyugtat meg, hogy a Fort-Harrison-Board triónak kell majd párszor farkasszemet néznie Henryvel. Ennek tudatában fokozottan döntő faktor lehet, hogy az OLB-k hogyan fognak tudni besegíteni a futás ellen. Jobb napokon Judon és Bowser is kifejezetten jól szállt be a futások annulálásába, reméljük ma is számíthat rájuk a csapat.

Forrás: usatoday.com

2. Megmarad az O-line jó formája ma is?

   Elsősorban itt is a rájátszás rutin hiánya miatt kérdés egyáltalán a dolog, a Dallas elleni meccs óta ugyanis sziporkáznak a fiatalok a támadófalban. A futás és a passzblokkolás is hatékonyan került kivitelezésre az elmúlt időszakban, erre ma is nagyon nagy szükség lenne. Ha a Steelers ellen megjegyeztük, hogy ősi riválisaink milyen ügyesen válogatnak potens elkapókat alsóbb körökben, akkor azt hiszem újabban a Ravensről is kijelenthető ez, csak éppen a guardok tekintetében. Hiszen 2018 óta mindig sikerült legalább egy olyan srácot vadászni a börzén a második, vagy a harmadik napon, aki azóta simán tudja hozni a kezdő szintet, nem is akárhogy. Bozeman 2018, 6. kör; Powers (aki eddig nem is nagyon játszott, de a sok sérülés óta kirobbanthatatlan a kezdőből) 2019, 4. kör; Tyre Phillips (aki rookie, de igazi tackle/guard hibridként rendkívül jól és hasznosan bevethető) 2020, 3. kör. Őszintén remélem, hogy az említett játékosok harci kedve és magabiztossága nem illan el a PO-ban, hanem sikerül rátenni még egy lapáttal, és jó lyukakat nyitni Lamar, vagy éppen a Dobbins-Gus duó előtt. Orlando Brow jr-t egy picit sem féltem, viszont Flukernek figyelnie kell, hogy ne hozzon megint 2-3 buta holdingot, melyek akár nagy játékokat is tönkre tehetnek az est folyamán!

Forrás: usatoday.com

3. Megmarad a kémia Lamar és a célpontok között?

    Ez egy több komponensből álló komplex kérdés, hiszen számítani fog kezdő irányítónk olvasási készsége, na meg persze az elkapók útvonalfutása és kézbiztossága is. Andrews egészen biztosan hasznosan fog ténykedni, legyen szó blokkolásról, vagy passzok levadászásáról. Hollywood Browntól megint fontos lenne, hogy olyan jól lépjen be a playekbe, mint az elmúlt két meccsen, ahol nem csak mélységi, de screen szerű és chekdown szituációkban is lehetett rá számítani. Szorosabb állásnál a pálya szélén nagy szükség lehet majd rá, a first downt érő elkapások, majd az oldalvonalon történő kihuppanások során. Boykin is egyre jobb formába lendült az alapszakasz végére, rá a red zoneban várna komoly feladat, igaz lehet ez Dez Bryantre is, az ő értékük úgy érzem, itt jöhet ki igazán. Jó lenne, ha továbbra is pörögnének az opciós játékok, hiszen láthattuk, hogy Lamar a Giants ellen, akik szinte csak zónáztak végig és a Bengals man to man coverage védekezése ellen is nagyon jól vette észre a megjátszható játékostársakat, avagy iramodott meg a szorításból kiszabadulva.

Forrás: PFF.com

Szerintem egy igazi körömrágós, katartikus derbit várhatunk ma este, csak merem remélni, hogy annyira örülhetünk majd, mint a Browns ellen pár hete. 37-33-as Ravens győzelmet tippelnék! Apropó, a stream vadászat is szünetelhet ma este, hiszen az Arena4 este hét órától élőben sugározza a mérkőzést.

Ti hogy látjátok? Melyek lehetnek azok a kulcs matchupok, amik döntően befolyásolhatják a találkozó sorsát?

GO RAVENS!!

-Maszi-