Ravens-Bills beharangozó (Divisional Round)

Ma este ismét megmérettetnek szeretett hollóink, a divisional round keretei között Buffaloba látogat a Ravens, hogy kiharcolja a főcsoport döntőben való részvétel jogát. Az amerikai prime time sáv természetesen még mindig hajnalozást jelent a magyar szurkolóknak, szombatról vasárnapra virradó éjjel 2:15-kor veszi kezdetét a találkozó. Az Arena4 ha értesüléseim nem csalnak, akkor innentől kezdve minden playoff derbit műsorára tűzi, tehát a szerencsésebb szurkolók ma is mentesülnek a stream keresgélés unalmas és frusztráló feladatai alól. Nem is csoda az esti időpont, hiszen mindenki tűkön ülve várja már ezt a derbit. Két fiatal, tehetséges irányító, két rendkívül jó formában munkálkodó csapat, kell ennél több egy parázs összecsapáshoz? A Bills eddigi 8 hazai meccséből hetet, a Ravens 8 eddigi vendégszerepléséből pedig hatot húzott be (alapszakasz adatok), baromi nehéz lesz megtippelni, a meccs eredményét/végkimenetelét. Vegas is csupán 2.5 ponttal hozta ki a hazaiakat esélyesebbnek, jól mutatja ez, mennyire megosztja még a szakembereket is, a lehetséges győztes kilétének kiokoskodása. Mi természetesen ismét nem riadunk vissza a kérdéstől, és megpróbáljuk összeszedni azokat az ütközőpontokat, amelyek befolyásolhatják a derbi alakulását:

1. Playoff Lamar ismét hoz egy kis extrát?

    Az ennyire szoros csörték során az adott lelki állapot és az események során alakuló lélektani momentumok is komoly tényezőként kerülhetnek elő. A Titans ellen kezdő irányítónk végig motiváltnak, harci kedvtől fűtöttnek, magabiztosnak látszott, erre nagy szükség lenne ma is. Mikor ugyanis ezek rendben vannak Lamar kapcsán, akkor fejben is sokkal összeszedettebb, tudja javítani a hibáit, észre tud venni olyan apró dolgokat az olvasások során, amik pontokat, előrehaladást, kulcs first downokat jelenthetnek. Nem mellesleg ilyenkor a labdára is jobban vigyáz, és teljesen elveszettnek tűnő helyzetekben is ki tud hozni plusz yardokat a menekülő akció végén. A továbbjutás egyik alappillére lehetne ma egy ilyen Lamar Jackson!

Forrás: usatoday.com

2. Melyik csapat célpontjai brillíroznak jobban?

    A passzjátéknak úgy gondolom kiemelt szerepe lesz, amint az első perctől kezdve játékba kerül a labda. Mindkét oldalon egyre inkább lubickolnak a WR és TE sor emberei, attól függően ki játszik kevesebb hibával, ki húz le több vagy-vagy átadást, sokat léphet előre egyik vagy másik gárda. Steffon Diggs és Hollywood Brown kétségtelenül a legtöbbször célba vett játékosok között fognak szerepelni, a slot útvonalon ténykedő emberek teljesítménye is nagyon fontos lehet (hazai oldalon Beasley, a vendégektől Snead és/vagy Bryant léphet itt szinten). A TE sor picit túlzóan hathat, ha a Ravenst vizsgáljuk, hiszen Boyle kidőlése óta Andrews az egyetlen masszív tight end célpont, azonban Ricard most is előkerülhet pár szituációban, mint biztonsági vagy checkdown célpont. A Billsnél Dawson Knox lehet kifejezetten veszélyes, de Tyler Kroftra is oda kell majd figyelni!

Forrás: ebonybird.com
Forrás: thelines.com

3. Melyik secondary nő majd fel a feladathoz?

    A múlt heti performance elég biztató volt cornereink vezetésével, ma egész biztosan még egy lapáttal rá kell majd tenni az akkor teljesítményre. Allen egész szezonban piszok veszélyes volt, ha a defensive backek nem voltak a helyükön, az egész pályát biztosítani kell majd ellene, ez nem vitás. Az alapvetően emberezésen alapuló Ravens védelemnek ez kihívást jelenthet, de ha keményen, a labdákat, nem pedig az embereket támadják majd az átadások során a hátsó alakzat harcosai, meg lehet oldani Allen hatástalanítását. Elég nehéz lesz, és egész biztosan az LB sornak is be kell majd segítenie! Fort ezen a téren nem túl megbízható, és Queen is képes párszor lemaradni. Meglepődnék, ha a Bills nagy hangsúlyt fektetne a futásra, a múlt héten is bizonyítottak a D-line frontvonalában ténykedő játékosok, hogy nem lehet arra apellálni a Ravens ellen, hogy majd a labdacipelésekkel fogják megbénítani a védelmet az ellenfél támadói. 1-1 kiharcolt fumble, vagy levadászott passz kincset érhet ma, viszont a szétesés azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a hazaiak rendkívül sok pontot tudnak felrakni a táblára, amit nagyon nehéz lenne „túldobni”. Ennek fényében inkább a biztos secondary játékra kellene építeni a mai védelmi taktikát. A hazaiaknál is kérdés, hogyan tudják megoldani majd a fellépő safetyk segítségével a futás elleni védekezést, vagy, hogy le tudják-e venni a pályáról a Ravens playmaker célpontjait.

Forrás: kckingdom.com
Forrás news4buffalo.com

Szoros, nüanszokon múló, ugyanakkor élvezetes, szép megoldásokkal tarkított összecsapást várok, melyen a móka kedvéért 27-27-es végeredmény után, a Ravens egy hosszabbításban belőtt field goallal megszerzi majd a győzelmet!

Szerintetek hol dőlhet el a találkozó? A védelem megalapozza a dolgot, és elég az alap a támadóktól, vagy az offense extrája fog kelleni, mert a védelem nem lesz képes tartani Allent?

GO RAVENS!!!!

-Maszi-