/ RAVEN BOWL III

Raven Bowl III

Egy kis pihenő után folytatjuk az immár hagyományos, éves legekről szóló szurkolói szavazósdit!

Mi is az a Raven Bowl?

Akik az elmúlt 1 évben csatlakoztak a magyar Ravens-közösséghez, talán még nem tudják, mi is az a Raven Bowl, aminek már a harmadik évadjához érkeztünk.

A Raven Bowlt minden NFL-évad végén indítjuk útjára, a szurkolók feladata pedig, hogy kiválasszák az éppen lezajlott szezon legjeit. Legjobb támadó- és védőjátékos, legjobb edző, legjobb playek és még számos egyéb kategóriában lehet majd a kedvencekre, legkiemelkedőbbekre szavazni.

Hány kategóriában kikre és mikre lehet szavazni?

A kategóriák száma egyelőre még képlékeny, nagyjából 15-20 legre lesz majd lehetőségetek szavazni, illetve lesz majd olyan kategória is, ahova a jelölteket is Ti szavazzátok be.

A tavalyihoz képest kicsit változtatunk a formátumon, és a posztos-pozíciós böködések helyett sokkal absztraktabb kategóriákat hoztunk létre a harmadik Raven Bowlra. Az előző évek tapasztalataiból kiindulva rájöttünk, hogy felesleges pl. “Legjobb Tight End”-kategóriával fárasztani az olvasókat és saját magunkat is, miközben a 2 lehetséges befutóból az egyik félszezonnál IR-re került, így ennek a szavazásnak a megrendezése se kihívással, se meglepetéssel nem szolgálna (ezen elmélet mentén nem is lesz idén már posztos szavazósdi). Az idei, absztraktabb kategóriák viszont sokkal nagyobb teret hagynak a szavazások izgalmassá válásához.

Hol lehet majd szavazni?

Itt, a blogon. A facebookos szavazást végleg el is felejthetjük (kösz, Zuck), más szolgáltatásokat pedig nem akartunk igénybe venni, nem akartunk senkit arra kényszeríteni, hogy újabb fiókot kelljen valahol regisztrálni.

Mennyi ideig tart, hány forduló lesz?

Házi díjátadónk nagyjából 1 hónapig tart majd, eleinte gyakoribb, napi szavazással, a vége felé pedig már a főkategóriákra koncentrálva egy kicsit több időt hagyva a döntésekre.

Miért most?

Biztosan sokatokban felmerül a kérdés, hogy miért most, rögtön a playoff-kiesés után szavazunk bármiről is, hiszen a Bowl remek offseason-tartalom lehetne a következő hónapokra.

Az angolban recency bias-nek hívják azt a jelenséget (kognitív torzítást), mikor a közelmúltban történt eseményekre sokkal élesebben emlékszünk, és sokkal meghatározóbbak, mint a távoliak, régebben történtek. Ez gyakran torzítja a véleményünket, hajlamosak vagyunk ugyanis egy pár nappal ezelőtti, egyedi, egyéni hibát/sikert (mondjuk, egy randa interceptiont vagy egy gyönyörű szép elkapást) felerősíteni, és az alapján ítélkezni ahelyett, hogy pl. egy játékos egész éves teljesítményét értékelnénk. Ha pl. a Raven Bowl II-t azután “rendezzük meg”, hogy CJ Mosley a Jets-hez igazol, biztosan nem ő lett volna a 2018-as szurkolói MVP – pedig ugyanarról a játékosról és teljesítményről lett volna szó abban az esetben is.

Ezért, hogy ne legyen túlságosan torz az idei szavazás végeredménye, érdemes még a free agency, a játékosok távozásról szóló hírek és az elégedetlenségnek hangot adó közösségi média-megnyilvánulások előtt, amennyire lehet, pusztán teljesítmény alapján értékelni a játékosokat, edzőket stb. (Néhány játékos már posztolta a saját búcsú-szerűségét a közösségi médiában, és az elküldések is megindultak az új ligaév márciusi kezdete előtt)

Mikor indul?

E poszt élesítése után 1-2 napon belül elrajtol a Raven Bowl III. Kisimítjuk még, amit ki kell, összegereblyézzük, amit a szerkesztőség 4 sarkába széthordott a huzat, átnézzük a kategóriákat, aztán uccu neki, mehet a böködésolimpia, amihez a mutató- és hüvelykujjakat már el is lehet kezdeni edzeni!

A tavalyelőtti győzteseket itt találjátok.