/ ELEMZÉS, DRAFT, DRAFT ROOM

Draft room vol 1. ismertető

Napra pontosan holnap lesz kereken egy hónap múlva a 2021-es NFL draft nyitánya, melynek idén Cleveland városa ad otthont.

A formátum visszatér a régi keretek közé, így (szerintem sajnos) nem láthatunk ujjongó családokat, laptop előtt ülő kutyákat, a draft hevében égő háztartásokat ebben az esztendőben. Ami azonban biztosan szakadatlanul jelentkezni fog, az a már megszokott „draft room” névre keresztelt rovatunk, melyben azt próbáljuk fejtegetni prospect ismertetők és mockok formájában, kik érkezhetnek szeretett hollóink kötelékébe. Ismét kategorizálnám majd az újoncjelöltek az alapján, hogy kb a játékosbörze melyik szakaszában kelhetnek el. 259 játékos biztosan csapatra talál majd a három napos banzáj során, de lássuk, hány cetlivel is bír idén a Ravens, és mik a legnagyobb hiányposztok!

Pickek

Összesen 7 választási lehetősége lesz DeCostának április végén, konkretizálva:

  • 1/27
  • 2/58
  • 3/104
  • 4/131
  • 5/171
  • 5/184
  • 6/210

Személy szerint úgy érzem biztosan lesz le-föl mozgolódás, mert ugyan pick van elég, de távol lesznek egymástól a húzások. Cél lehet a plusz választások bezsebelése is, így viszonylag nehéz lesz megtippelni, mit fog kifőzni boszorkánykonyhájában Eric bácsi. Kiinduló alapanyagnak ez a felhozatal azt hiszem mindenképpen megfelelő!

Need posztok

A támadó oldalon leginkább még mindig a potens célpontokból van készlethiány, igazság szerint WR és TE is kellene. Watkins jó erősítés lehet és Brown is fejlődhet tovább, de kell még egy magasabb plafonnal rendelkező fiatal, ha Boykin vagy a tavaly draftolt srácok ismét formán kívül evickélnének a szezon nagy részében. Na meg persze ha megint belefutnánk egy nagyobb sérülés hullámba. Andrews még mindig hatalmas playmaker mint tight end, de Boykin súlyos sérüléséből visszatérve ki tudja, milyen vehemenciával fogja majd ismét játékba dobni magát, tehát itt sem lepődnék meg egy 2-3. körben kiválasztott prospecten. A támadófalon is van még pár foltozásra váró lyuk, melyhez kis szerencsével az első kör végén még minőségi nyersanyagot is lehetne szerezni. Tackle, guard, center, gyakorlatilag bárki elférne hosszabb távon!

A védelemben nem sok kérdés merülhet fel, a tavaly már annyiszor megfeddett secondary és pass rush állományt kell okvetlenül bővíteni. A DB corpsba leginkább egy fizikális, de eszes safety kéne, de én bevallom őszintén cornert is hoznék mindenképpen, ha Peters ismét hektikus stádiumba kerülne, legyen kihez nyúlni. A passzsiettetők közé talán most jobban kellene preferálni a szélső linebackereket, de ha maradna bent jó defensive end, na bumm, élnék azzal a lehetőséggel is. Ezen kívül szükségesnek érezném egy belső linebacker megszerzését is, ez is eléggé látható volt az alapszakasz során, hogy abba az állományba is kellene még ember, mivel fiataljaink eléggé egysíkúak ezen a poszton. Noha Queen bizonyította, hogy ha jól jön ki neki a lépés egy adott mérkőzésen a futás és a passzok ellen is bőven alkalmazható, viszont Harrison igazi old school, szinte csak labdacipelések ellen használható ILB. Tehát egy hibrid játékos, aki jól öli az ellenfél futásait, de nem ijed meg, ha egy az egyben marad egy célponttal, mindenképpen előrelépést jelentene a Ravens védelem számára.

Roppant kíváncsiak leszünk, ezúttal mit tartogat a hollóknak Cleveland! Az év meccsét már megvívta a csapat a 2020-as idényben a factory of sadnessben, reméljük a draftot is ilyen sikerrel zárja majd a front office, mint a játékosok a pályán!

-Maszi-